Amenajari interioare

 

LIVING

In living sta toata puterea de reprezentare a casei. Ambasada a familiei deschisa deopotriva prietenilor, pe care dorim sa-i impresionam si rudelor, intru drastica lor ofticare. Livingului, copilului nostru razgaiat, ii dam tot ce avem noi mai bun. Pastram in felul acesta, o traditie care facea din camera de primire din casa bunicilor , "camera cea buna" . In camera cea buna se intra rar si cu retinere dusa pana la evlavie. Un sanctuar al casei, un loc de nederanjat in care, in cele din urma, sfarseai prin a te simti strain. Strain in propria ta casa. Petreceai cateva ceasuri cand iti maritai fata sau botezai intaiul nepot. Petreceai apoi cateva zile cand erai privegheat…

Astazi, "camera cea buna", livingul, a devenit un spatiu deschis, usor accesibil si vizibil chiar din zona de acces, din hol. In apartamentele contemporane, livingul trebuie sa indeplineasca si functia de loc pentru luat masa. Iata de ce este esentiala  de greutate al livingului, celelalte parti ale camerei subordonandu-se acesteizonificarea camerei de zi

 DORMITOR

Dormitorul - spatiul destinat intimitatii si linistii noastre, locul, unde, cu adevarat evadam din social... Ca orice spatiu respectabil, dormitorul are subordonatii sai: dressing-ul si baia. Este important ca zona " de noapte" a locuintei sa fie direct accesibila din vecinatatea zonei de intrare in casa, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fie si usor accesibila, mai ales vizual, oricui din afara familiei. Conceptul spatial al casei trebuie sa stabileasca granite psihologice si fizice intre zona de zi si cea de noapte.Dormitorul este locul in care dormim, dar, in egala masura si locul in care ne pastram hainele. Uneledormitoare pot fi prevazute si cu un loc destinat studiului. In astfel de camere cu diferite zonificari, este vitala alegerea unui mobilier adecvat si pozitionarea lui cat mai corecta si eficienta, in raport cu spatiul. De aceea, atentie: nu asezati patul la intamplare, iar dulapurile pentru haine, daca se afla in camera, nu trebuie sa domine incaperea si nici sa ruineze armonia vizuala a spatiului. 

 BUCATARIE

Este suficient de spatioasa pentru a putea calca si spala rufeDe aceea inainte de a va decide nu uitati sa considerati toate aspectele, pozitive si negative.

Amplasarea frigiderului, chiuvetei si aragazului trebuie sa determine asa-numitul “triunghi de activitati“. Distanta ideala intre chiuveta si aragaz este de 1-2 m ; o distanta mai mica este insuficienta, iar cea mai mare de 2 m inseamna multi pasi inutili 

Desi amplasarea frigiderului se stabileste dupa reguli mai stricte, el trebuie oricum sa formeze un al treilea varf al triunghiului, echidistant intre chiuveta si suprafata de lucru, in masura in care este posibil.
 
Chiuveta este ideal de amplasat sub fereastra, iar masina de spalat in apropierea sa. De asemenea este foarte bine sa pastrati o distanta de 50cm intre aragaz si perete, in ideea de a manevra mai usor cratitele si castroanele.




 BAIE

Ambientul special al camerei de baie se poate obtine prin obiecte sanitare aparte, avand in vedere diversitatea ofertei. O chiuveta clasica este cea alba, din portelan, insa una deosebita va fi cea din sticla, fara picior, ultima tendinta in materie. Forma si culoarea reprezinta strandarde de calitate.

Echilibrul in design este esential, de aceea, daca vreti sa realizati o baie pe masura dorintelor dumneavoastra, nu va sfiiti sa creati un spatiu cat mai amplu, luminos, care sa permita miscarea libera. Intrucat culorile calde dau senzatia de apropiere, deci miscoreaza, este de preferat ca, inamenajarea baii, sa fie utilizate culori mai reci, precum albastru, verde, bleu. Pentru cei care doresc un aspect retro, se pot folosi produse patinate. Totodata, combinatia auriu si crom creeaza o atmosfera de antic.

04 - Jamie Woon - Shoulda.mp3

This free website was made using Yola.

No HTML skills required. Build your website in minutes.

Go to www.yola.com and sign up today!

Make a free website with Yola